Biografie

Mijn verweven werkgebieden hebben als basis mijn beeldende kunstpraktijk, het plezier om met andere mensen (creatief) te werken en werken in en met de natuur.

Als kunstenaar maak ik installaties in de ruimte, binnen en buiten. Driedimensionale stillevens. Ik heb een grote liefde voor het materiaal. De keuze van materiaal ligt gevoelig en secuur.Het gekozen materiaal is vaak uitgangspunt van werken. Daarmee begint het onderzoek en het proces van aantrekken en afstoten. Dit proces intrigeert me, bijna meer dan hoe het werk eruit komt te zien.Soms snel en spontaan, soms langdradig en moeizaam zoekend.De installaties lijken toevallig te zijn ontstaan. Achteraf en tijdens het werk komen er woorden en betekenissen, begrijp ik pas waar het over gaat. Documentatie gebruik ik om de processen vast te leggen op foto en film, zowel in het atelier als ook in het kinderwerk.

In de kinderopvang heb ik ateliers opgezet; kleine groepjes peuters onderzoeken verschillende beeldende materialen in het atelier. Met de babies speel ik in de groepen met materialen die vaak sensorisch prikkelen.

In mijn beeldende therapie praktijk werk ik vanuit de interaktie (EBL)en het beeldend werken met een client, meestal binnen het dynamisch proces van het gezin.

Sinds 2014 ben ik biologisch dynamische tuinder geworden, voel me nu kompleet wat betreft mijn werkgebieden.

Achtergrond:Gerrit Rietveld Academie(Mutsaers,Blom,Cals),Rijksacademie(Kuipers), Michiel d'Hondt, Trees Janssen(klei),HAN-beeldende therapie,Drs.Marijke Rutten-Saris(EBL), Warmonderhof. Werkervaringen: LOMschool't Hogeland Amsterdam, Kinderkookkafe Amsterdam,St.WG-Kunst/Kunstblok, Eigen Praktijk Beeldend Therapeut/EBL-Consulent en Beeldend Kunstenaar/Creatief Begeleider in de Kinderopvang,Huize Sevenaer Zevenaar, Stadstuinderij WTG Haarlem, Moestuin Maarschalkerweerd Utrecht. 

 

Marijke Droog (Rotterdam), woont in Amsterdam